Login
 
  SearchIn memoriam Lieve Michiels  
Menu
 
 
 
In memoriam: Lieve Michiels (1962-2008)
 
Het was bij Austria Freunde dat Lieve haar leven zin heeft gegeven. Als jong meisje nog in dirndl, een van de allereerste hostessen. Later samen met haar ouders als de drijvende kracht van de vereniging. Organiseren, vertalen, reizen uitstippelen, public relations, lotjes verkopen, brieven schrijven: je kon het haar allemaal toevertrouwen. Lieve deed het met liefde, en precies zoals het hoorde.
 
Echt in haar sas was ze als reisbegeleidster. Wie anders zou al die taken, kleine ongemakken en problemen zo liefdevol op zich nemen? Wie heeft Lieve ooit boos gezien, of ongeduldig? Wie heeft zij ooit boos gemaakt, of ongedurig? Altijd vriendelijk en zorgzaam stond ze voor iedereen klaar. De vele oprechte, hartverwarmde sympathiebetuigingen na haar dood getuigen van de liefde en het respect dat Lieve terugkreeg van de mensen. Zo gaat dat in een wereld waar we stil en ongedwongen alles voor elkaar doen. Lieve heeft ons allemaal wat liever gemaakt.
 
Het kan geen toeval zijn dat Lieve op één van die reizen naar Oostenrijk de man van haar leven leerde kennen. Hij zat gewoon achter het stuur. Rob was de eerste man die Lieve volledig aanvaardde zoals ze was. Hij herkende de onvoorwaardelijke liefde die ze in zich droeg en bood haar de zielsrust en de ruimte om zich te ontplooien tot een sterke, rijpe vrouw. Rob heeft Lieve ook de kans gegeven om twee kinderen mee groot te brengen, zoals ze die zelf nooit op de wereld heeft kunnen zetten. Wie ziet hoe liefdevol en zorgzaam Viki en Wendy met hun medemensen omgaan, herkent niet alleen de natuurlijke invloed van de ouders maar ook een stukje liefde dat Lieve hen heeft meegegeven. En hopelijk heeft zelfs de kleine Jarne nog iets meegekregen van haar, het kindje dat ze zo graag zag.
 
De naam van Lieve zal altijd met Austria Freunde verbonden blijven. Om die reden hebben haar ouders Jef Michiels en Louisa Evrard, respectievelijk voorzitter en secretaresse van de vereniging, samen met het bestuur besloten om jaarlijks in november een herdenkingsavond op te zetten voor Lieve. Liebe Lieve, zoals ze in Oostenrijk genoemd werd, en dat is ook de titel van deze avond.